„Jezdím autem, ale občas musím na vlak. To pak na mě kamiony troubí, řidiči se ptají, za kolik jdu. Na nádraží na mě jednou ty baby křičely, co tam chci. Raději jsem běžela, ale nebylo kam. Nová čekárna je kvůli nim věčně zavřená,“ říká místní dívka Jana (24).

„Celou cestu od nádraží domů kolem mě jelo auto. Ti uvnitř nechápali, že jedu z práce. Měla jsem na sobě triko, bundu, džíny… Dcera leccos slýchá taky, doprovázíme ji raději domů,“ přidává se další žena (47).

Dobývala auto

Boj s prostitucí vede spolek Iniciativa občanů Louk. „Už od roku 2015 to řešíme s městem. Ty baby jsou tu každý den. Vozí je sem z větších měst. Klidně už od poledne. Je jedno, jaké je počasí. Co máme říkat dětem? Na místech jako rybníky a hájenka je dnes bordel a kondomy,“ řekl předseda Dušan Galia.

I on má nemilý „zážitek“. „Jedna z těch bab se mi dobývala do auta, když jsem čekal na manželku před kostelem. Neuvěřitelné,“ kroutí hlavou muž.

Jiné než z „devadesátek“

Prostituce v Loukách bujela už v 90. letech, pak se otevřel schengenský prostor a čeští kamioňáci zmizeli. „Prostitutky ale zůstaly, jezdí za nimi Poláci. Vypadají taky jinak. Už to není jak kdysi, mladé, vyzývavé, krátké minisukně, kozačky a minitričko. Dneska jsou všeho věku, nabízejí se v teplácích i péřovkách a často na telefon. Zájemci si je tu jen vyzvednou,“ říkají místní ženy.

Není signál, nejsou kamery

Dohled kamer v Loukách není dle karvinského magistrátu technicky možný. „Městská policie provedla fyzické testování mobilní kamery přímo v Loukách. Bohužel z důvodu nedostatku signálu není možný přenos dat, proto není možné služební kameru umístit,“ odpověděl na četné výtky místních náměstek Miroslav Hajdušík s tím, že dohled má zajistit dle možností mobilní služebna strážníků.

Obec Louky se nachází poblíž hraničního přechodu Chotěbuz, kam přes obec míří převážně polské kamiony.

VIDEO: Ikonické scény s prostitutkami.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické scény s prostitukami Videohub