Dosud se mělo za to, že částečně nevidomý a psychicky nemocný Jakub se při požáru vytratil. „Netušíme, kde teď je, mobil tady nechal a zmizel. Proč hořelo, netuším,“ hlesl zkroušeně jeho otec.

To ještě netušil, že se jeho syn stane podezřelým žhářem! „Na základě provedeného prověřování a ze zajištěných stop by muž mohl být důvodně podezřelý z protiprávního jednání v souvislosti s požárem,“ uvedla v polovině ledna policejní mluvčí Eva Michalíková.

Máma se zhroutila

Jakuba hledali už při hašení požáru hasiči, ale marně. Rodiče museli evakuovat ve chvíli, kdy jim nad hlavou už hořelo vrchní patro a střecha! Požár ohlásili svědci z několik set metrů vzdáleného paneláku.

Jakub nebyl k nalezení ani po uhašení požáru. Jeho maminka se zhroutila. „Hasiči proto na místo povolali psychologa, který poskytl paní posttraumatickou péči,“ popsal mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Neshody s rodiči

Policisté vyhlásili po Jakubovi pátrání, z původně pohřešovaného muže se stal hledaný. Informace o tom, že nejspíše nešlo o nehodu, se šířily mezi lidmi ze sousední zahrádkářské kolonie.  „Z toho, co vím, tak mladý prý chtěl rodiče upálit. Kdo by to řekl, vypadal jako normální kluk,“ řekl jeden z nich.

Mladík měl mít podle něj poslední dobou s rodiči špatné vztahy.

Šokující nález

Vzhledem k tomu, že policistům se nedařilo hledaného Jakuba najít, a to ani v bezdomoveckých komunitách, vrátili se ještě jednou do zbytků ohořelého domu. Propátrali i okolí. A úspěšně! „Podařilo se nalézt fragmenty svědčících o pozůstatcích lidského těla. Byla nařízena soudní pitva a kriminalisté provádí úkony ke zjištění totožnosti. Mohlo by se jednat o hledaného muže,“ sdělila policistka Eva Michalíková.

Video
Video se připravuje ...

Požár bytu v Praze-Nuslích nepřežil časně ráno jeden člověk Aktu.cz

Fotogalerie
7 fotografií