Sebastian loni na drogovém večírku v havířovské hospodě s dalšími dvěma přáteli vypil na naráz i přes varování drogovou směs s pervitinem. Udělalo se mu zle a zkolaboval. Než dorazila záchranka, nepomohly ani experimenty jeho přátel s podáváním vody, citronu a mléka. Sebastian zemřel v nemocnici.

Před krajským soudem stanul Jan T., který měl drogy mladíkům prodat, a jeden z kupující trojice přátel Dennis K., který je měl zamíchat v hrnku s čajem předtím, než se kamarádi postupně napili. Nikdo netušil, že od Jana T. dostali „tvrdý“ pervitin.

Žádali zproštění viny

Obhajoba Dennise K. chtěla u soudu pro mladíka úplné zproštění viny. „Drogu si všichni tři kamarádi společně objednali, zaplatili, obdrželi. Zproštění jsme žádali, neboť příprava již obstarané drogy není trestným činem,“ řekl obhájce Martin Grobelný.

„Není dne, abych na to nemyslel. Ztratil jsem kamaráda, už přes rok jsem ve vazbě, bylo mi znemožněno maturovat, jsem odtržen od rodiny, přátel. Je mi to celé moc líto, ale, necítím vinu za následek celé té události,“ řekl sám Dennis K.

Síň plná slz

I u druhého obžalovaného žádala obhajoba zproštění viny, ale z jiných důvodů. Jan T. údajně drogu do hospody nedonesl, prý ji „splašil“ třetí z party Sebastiana a Dennise, tedy mladík, který vůbec nebyl stíhán a vystupoval jako svědek. „Mrzí mě, co se stalo, jinak už nemám co říct,“ dodal Jan T.

Soud však argumenty nevyslyšel. Dennis K. má jít do vězení na 10 let, přičemž mu hrozilo až 18. Verdikt spustil v síni proud slz u početných rodinných příslušníků. Na rozsudek Jana T. se nepřišel podívat nikdo, muž dostal trest o tři roky delší. Verdikt je zatím u obou nepravomocný.

VIDEO: Deaeler prodával pervitin v Brně přímo před nemocnicí.

Video
Video se připravuje ...

Deaeler prodával pervitin v Brně přímo před nemocnicí. Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií