vPolicisté z porubského obvodu měli na konkrétního chlapa spadeno už dříve. Po čtvrti mizely sdílené elektrokoloběžky a kola a zrovna on se na jejich krádeže zaměřoval.

Problém byl recidivistu najít. Muž bez domova se stěhoval ze sklepa do sklepa a občas nepohrdl dokonce ani „bydlením“ v bunkru. Nakonec se operativní prací k zloději dopátrali.

Video
Video se připravuje ...

Recidivista kradl elektrokoloběžky a kola, skrýval se v ostravských sklepech. PČR

Při kontrole ve vytipovaných domech policisté na muže v jednom sklepě narazili. „Z počátku s nimi sice nespolupracoval a nechtěl otevřít, ale nakonec muže zákona do svého „bunkru“ pustil. Ve sklepě, kde neoprávněně „bydlel“, měl několik sdílených elektrokoloběžek a jízdní kolo,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zlodějský „kutil Tim“

Lapka s kriminalisty spolupracoval a přiznal se k 20 krádežím. Třeba k tomu, že ve 12 případech měl v Ostravě po předchozí demontáži GPS modulu ukrást sdílené elektrokoloběžky.

„Ty ve svém úkrytu předělával. Sestrojil si vlastní modul a ten měnil za GPS moduly z koloběžek. Také je měl různě polepovat a natírat jinou barvou,“ uvedla Michalíková.

Okradli ho taky

Prodeje kradených věcí se recidivistovi ale nedařily dle jeho představ. Elektrokoloběžky nestihl prodat vůbec a dvě z cizích jízdních kol mu ze sklepa ukradl neznámý zlodějský „kolega“! Většinu věcí tak jejich majitelé opět uvidí.

Muž má brzy nastoupit do vězení za předchozí krádeže, proto je trestně stíhán na svobodě. Za krádeže a porušování domovní svobody mu hrozí další tři roky v base.

Fotogalerie
6 fotografií