Dívka si krátila dlouhou chvíli se svým mobilem u vchodu do domu v brněnské čtvrti Maloměřice. Náhle se na chodníku za řídítky kola objevil neznámý muž a ve chvíli, kdy ji míjel, vytrhl ženě telefon z ruky.

„Ta sice pohotově zareagovala a za lapkou se rozběhla, stačit mu však nemohla.“ poznamenal policejní mluvčí David Chaloupka. Mladé ženě zůstaly doslova oči pro pláč, přístroj měl totiž hodnotu 19 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Fantom na kole vytrhl v Brně dívce drahý mobil a ujel Policie ČR

Pro kriminalisty je nejdůležitější, že se celá scénu odehrála v prostoru, který snímají bezpečnostní kamery. „Další záběry muže na kole se potom kriminalistům podařily zajistit i u nedalekého supermarketu,“ upozornil policista. Pro okradenou bylo podle něj obtížné cennost ubránit. „Pachatel je bohužel vždy o krok napřed,“ řekl Chaloupka.

 

Nepoznáváte ho?

Podobně kuriózní krádež vyšetřovali kriminalisté před několika roky. „Tehdy se zloděj přikradl k poškozenému zezadu a vytrhl mu přístroj ve chvíli, kdy vedl hovor,“ dodal policista.

Zloděj na bicyklu zatím uniká spravedlnosti, pomoci by měly záznamy z kamer. Informace vedoucí k jeho dopadení přijme policie na tísňové lince 158.

Fotogalerie
5 fotografií