V nočních hodinách se vydával na zlodějské výpravy do kanceláří, sklepů i kočárkáren a kradl, co mu přišlo pod ruku: trezory, pokladny, elektroniku a hlavně jízdní kola za desítky tisíc korun. Recidivistu (36), který už byl za podobné činy desetkrát potrestán, dopadli v uplynulých dnech pražští kriminalisté. Jeho případ rozplétali od začátku května. 

„V jednom případě se muž v Praze 6 vloupal do garáže rodinného domu. Když chtěl z místa odejít i s odcizeným jízdním kolem, byl vyrušen majitelem, který se snažil nezvaného hosta v garáži uzamknout. Poškozeného však fyzickou silou přemohl a z místa utekl,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Vyhodnocením stop z míst činu se policistům podařilo zjistit totožnost „starého známého“ podezřelého a jeho současný pobyt. Chytli ho právě ve chvíli, kdy se chystal na další zlodějinu!

Video
Video se připravuje ...

Muž kradl po Praze.  Policie České republiky

„Překvapili ho a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě. U něj pak nalezli větší množství nářadí, včetně rozlamovače zámků a speciálně upravených špachtlí,“ dodala mluvčí. Při domovní prohlídce se u něj pak našlo ruční nářadí, elektronika i kradená kola. Na kontě má muž víc než desítku krádeží se škodou 200 tisíc! Za krádež teď muži hrozí až pětileté vězení, protože byl za stejný čin v posledních třech letech už souzen. 

Fotogalerie
9 fotografií