Prní z brutálních útoků se odehrál večer v jednom z bytů v Praze 4. Hledaný muž tam do hlavu udeřil svého známého (40), který u ně přespával! „Následně napadl i dalšího muže, který v bytě taktéž přespával a snažil se bránit svého kamaráda. Hledaný muž jej napadl nožem, přičemž poškozeného zasáhl do hlavy,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Tím to ale ještě neskončilo - útočník si totiž na ruku nasadil tzv. boxera a muže dál bil do hlavy a horní části těla.

Už o dvě hodiny později zaútočil gauner znovu. Tentokrát si vybral náhodného kolemjdoucího, který právě procházel po Hněvkovského ulici. „Bez jakéhokoliv důvodu jej udeřil boxerem nasazeným na ruce do hlavy. V důsledku toho muž upadl na zem a ztratil vědomí,“ popsala mluvčí. Útočník pak z místa zmizel jako pára nad hrncem a vrátil se zpátky do svého bytu.

Ani po třech útocích však ještě neměl dost. Ve svém bytě zaútočil ještě na posledního, třetího muže, který tam také přespával. „S kuchyňským nožem, který mu přiložil ke krku, po něm požadoval slib, že nebude volat policii. Samotný slib mu však nestačil a pod pohrůžkou nože si od něj vyžádal vydání finanční hotovosti. Požadované částky se však nedomohl a muže taktéž fyzicky napadl,“ uvedla Kropáčová.

Útočil Gruzínec

Za všemi brutálními útoky podle kriminalistů stojí 35letý Gruzínec, policisté na základě výpovědí svědků a získaných důkazů zahájili jeho trestní stíhání. „Podezřelý je ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, dále vydírání a loupež. Jelikož se do současné chvíle nepodařilo muže vypátrat, kriminalisté zahájili trestní stíhání útočníka v jeho nepřítomnosti jako uprchlého,“ dodala mluvčí.

Policisté zároveň prosí veřejnost o pomoc při pátrání. Muž měří 174 až 178 centimetrů, je obézní postavy, má hnědé vlasy, hnědé oči a strniště. Jakékoliv informace směřující k místu jeho pobytu neprodleně oznamte na linku 158. Policisté zároveň varují, abyste se muže v žádném případě nepokoušeli zadržet, protože může být nebezpečný! Gaunerovi hrozí až 12leté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Příbuzní hnašli ztracenou ženu v žaludku obří krajty Reuters/ViralPress

Fotogalerie
3 fotografie