Pět mužů a žena měli ve skupině jasně dané role. Pervitin vyráběli, šířili a prodávali. Dělali také vše proto, aby nebyli dopadeni, proto likvidovali odpad a nepotřebné věci z výroby pervitinu řízenými explozemi.

„Byly iniciované látkou, která podle expertů mohla mít charakter výbušniny,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Našli varnu i zbraně

V minulých dnech vyrazili kriminalisté do akce. „Společně se zásahovou jednotkou skupinu dealerů zadrželi, nato u všech proběhly domovní prohlídky bytových i nebytových prostor,“ popsala policistka.

Video
Video se připravuje ...

Policisté na Karvinsku zadrželi šestičlenný gang výrobců pervitinu. PČR

Našly se chemikálie, laboratorní sklo a jiné věci, které jsou potřeba k výrobě metamfetaminu. V jednom z domů byla nalezena i varna a u jednoho z mužů dokonce několik zbraní.

„Kápo“ má další problém

Hlavní postavou gangu byl nejstarší muž (40), který si zadělal na problém navíc. Před časem se srazil s autem strážníků a od nehody ujel. Vůbec se nezajímal, zda někoho z hlídky nezranil.

„Bude čelit také obvinění ze spáchání přečinu neposkytnutí pomocí řidičem dopravního prostředku,“ podotkla Zlatuše Viačková.

Všichni za mřížemi

Šéf i všichni jeho kumpáni jsou ve vazbě. S drogami mají bohaté zkušenosti. „Všichni mají z minulosti záznamy v trestních rejstřících. Dva z nich byli pravomocně odsouzeni za stejnou trestnou činnost a ve výkonu trestu strávili několik let,“ dodala Zlatuše Viačková.

Šestici hrozí až 10 let za mřížemi. Minulost i účast v organizované skupině jim jen přitíží.

Fotogalerie
13 fotografií