Ke krvavému činu došlo téměř před dvěma roky v Karviné. Andrea O. zrovna stála u kuchyňské linky, když přítele okřikla kvůli jakési maličkosti. Notně opilý druh ale reagoval jako zvíře. Popadl ženu za vlasy a vší silou jí začal třískat hlavou o linku!

Andrea O. držela v ruce nůž a přítele jím bodla do hrudníku. Propíchla mu plíci, mužův život visel na vlásku a zachráněn byl se štěstím. „Bála jsem se o život. Chystala jsem chlebíčky, v ruce jsem měla ten nůž. Jen jsem se bránila,“ tvrdila žena soudu.

Nebylo to poprvé!

Loni v srpnu byla Andrea O. krajským soudem zcela osvobozena, s tím, že šlo o nutnou obranu. Proti tomu se státní zástupce odvolal. A odvolací Vrchní soud v Olomouci osvobozující rozsudek zrušil!

„Nevypořádali jste se se všemi okolnostmi případu, zejména jste nepřihlédli k trestní minulosti obžalované,“ vzkázal do Ostravy a poukázal na ženino napadení nožem jiného muže a další násilí v trestním rejstříku.

Zklamaná, ale volná

„Nadále trvám na tom, že obžalovaná nejednala v mezích nutné obrany a dopustila se těžkého ublížení na zdraví,“ řekl při druhém jednání v Ostravě státní zástupce Petr Kondělka.

Krajský soud k námitkám žalobce i vrchního soudu přihlédl, napodruhé ženu uznal vinnou. Zároveň ale řekl, že na počátku všeho byl drsný útok ženina přítele, proto Andrea O. odešla s třemi roky podmíněně s pětiletou zkušební dobou.

„Jsem zklamaná, ale hlavní je, že nejdu sedět natvrdo,“ řekla pro Blesk.cz. Rozsudek je opět nepravomocný.

VIDEO: Kdy začíná být alkohol problémem?