Po celém Česku si David K. pronajímal od leasingových společností auta, zprvu škodovky, později přešel na dražší značky jako Porsche, Range Rovery či Mercedesy.

Auta nesplácel, naopak je pronajímal dále a pokoušel se je pokoutně prodat, často přes obyčejné internetové bazary. Od zájemců si bral desetitisícové zálohy. Vlastníci aut a naivní kupci, kterým nevadily chybějící doklady k autům, evidují škodu skoro 8,3 milionu!

Procitl ve vazbě

„Žil jsem špatný život, udělal jsem spoustu chyb. Poškozeným se omlouvám a soudu slibuji, že se nikdy ničeho podobného nedopustím,“ kál se David K., který byl k jednání přiveden v poutech z vazby.

Tam si prý vše srovnal v hlavě. „Chci si odpykat trest a žít řádně pro svého malého syna. On je to nejcennější, co mám,“ leskly se muži v očích slzy. U soudu se plně doznal a prohlásil vinu.

Tři roky natvrdo

Přestože Davidu K. za 13 skutků při obrovské škodě hrozilo až osm let vězení, nakonec půjde za mříže na tři roky. Ještě ho čeká hodně práce s tím, jak vyřeší pohledávky za statisíce od firem, s jejichž auty kšeftoval.

Kupci „jeho“ aut mají s náhradou škody smůlu. „Kupovali auta přes internetový bazar, bez velkého technického průkazu, nemohou být do nároků zahrnuti. Hlavními poškozenými jsou skuteční vlastníci vozidel,“ konstatoval soud a odkázal je na občansko-právní řízení.

VIDEO: Podvodník nabízel fiktivní auta, přišel si na miliony.

Video
Video se připravuje ...

Podvodník nabízel fiktivní auta, přišel si na miliony. Policie České republiky