Město v místě chystá 39 pozemků s inženýrskými sítěmi. Další parcel by v licitaci chtělo prodávat v březnu.

„Přestože dokončení celého projektu je plánováno až na podzim letošního roku, radnice začala pozemky prodávat s předstihem, aby si noví majitelé mohli zajistit financování a připravit projektovou dokumentaci na stavbu rodinného domu,“ uvedla mluvčí radnice Jana Končítková.

Prodalo se za vyšší cenu

Vyvolávací cena za metr čtvereční byla 1089 korun, všechny pozemky město prodalo za vyšší cenu, v průměru zhruba za 1400 korun za metr čtvereční. Nejnižší cena byla 1101 a nejvyšší 1717 korun za metr čtvereční.

„Výsledky licitace svědčí o tom, že místní lidé jsou v našem městě spokojeni a spojují s ním svou budoucnost. Investice do stavby rodinného domu je jedním ze zásadních životních rozhodnutí. Jsme proto rádi, že i lidé z okolních měst a obcí vidí v Bohumíně perspektivu a rozhodli se přestěhovat k nám,“ komentoval výsledky dražby pozemků starosta Petr Vícha (ČSSD).

O pozemky v licitaci usilovalo 28 zájemců, přičemž zhruba polovina jich byla přespolních, včetně zájemce z Polska.

Nová alej

V březnu by město mohlo do licitace uvolnit podobný počet parcel jako v lednu. „Část z nich je situována u budoucího Ottova parku. Ten vytvoří dvě dubové aleje, stovky dalších nových stromů a tisíce keřů. Jejich výsadbu plánujeme ještě letos,“ řekl vedoucí majetkového odboru bohumínské radnice Jan Przeczek.

V místě, kde má vzniknout nová rodinná zástavba v minulosti stávala bytová kolonie. Vybydlené domy dalo město zbourat. Kupující musí domy na parcelách postavit do pěti let, jinak jim hrozí pokuta.

VIDEO: Architektka pořadu Jak se staví sen a její tyrkysové království: Renovace ze 4,5 milionu.

Video
Video se připravuje ...

Architektka pořadu Jak se staví sen a její tyrkysové království: Renovace ze 4,5 milionu Kisa Císařová, Lukáš Červený