K blíže neupřesněnému sexuálnímu útoku mělo dojít na oslavě, kde údajně nechyběl alkohol. Podle serveru Deník.cz, který informaci přinesl, věc oznámil sám ministrant.

„Policisté prověřují možné podezření ze zločinu mravnostního charakteru , ke kterému mohlo dojit průběhu června v okrese Karviná. Kriminalisté zajistili stopy a provedli další procesní úkony, “řekla ke kauze na dotaz Blesk.cz policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Postaven mimo úřad

Podle Deníku se do svého vnitřního vyšetřování pustilo i ostravsko-opavské biskupství. „Vzhledem k tomu, že šetření je teprve na samotném počátku, nebudeme se k tomu v tuto chvíli blíže vyjadřovat,“ uvedl pro server jeho mluvčí Pavel Siuda.

Farář už měl být postaven mimo službu a sám rezignoval na všechny své církevní funkce. „Klientovi nebylo sděleno žádné obvinění, cití se nevinen a ohrazuje se vůči fámám a lživé stigmatizaci jeho osoby," řekl CNN Prima News právní zástupce kněze Zbyněk Vašinka. 

Prosba za odpuštění

Informace o farářově rezignaci se farníci dozvěděli z vývěsky u kostela Povýšení svatého Křížev Karviné-Fryštátu.„Vzhledem k dlouhodobé osobní krizi se náš farář rozhodl rezignovat na farářský úřad a kněžství. Rozhodnutí vyplývá jen a pouze z jeho vnitřního rozpoložení. Pokud někomu jakýmkoli způsobem ublížil, prosí za odpuštění,“ zní ve zkratce vyvěšené oznámení.