Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důchodci dostali pokutu za narozeninovou party. Proč, když jsme očkovaní, diví se babička (82)

Autor: Darina Jíchová - 
18. dubna 2021
17:40

Skupinka 7 skotských důchodců dostala pokutu ve výši 1800 korun za porušování opatření spojených s koronavirem, senioři se sešli u příležitosti 70. narozenin jednoho z nich. Asi nejvíce pohoršená ze zásahu policie byla dvaaosmdesátiletá Maureen Hoggová, která nechápala, proč dostali pokutu a proč se nemohou scházet, když všech 7 už je oočkováno. Její rodině celá věc přišla na jednu stranu nesmyslná a na druhou legrační, uvedl list Daily Mail.

Hoggová žije ve městě Eaglesham, skoro celý rok strávila v izolaci, dodržovala opatření včetně sociálního distancování, a když začala vakcinace proti covidu-19, neváhala a nechala se očkovat. Vakcínu pochopila jako něco, co jí dává možnost setkávat se s ostatními. Což není úplně pravda a ve Skotsku ještě nedošlo k úplnému rozvolnění restrikcí.

„Proč bych se měla stranit lidí, když už jsem dostala vakcínu,“ podivovala se stařenka. Ještě více ji překvapilo, když police „rozehnala“ jejich party a dala jim pokutu ve výši 1800 korun. Podle úřadů senioři porušili, jak opatření, tak zákon o antisociálním chování. Ve Skotsku v současnosti platí, že se můžou scházet nanejvýš 4 osoby ze 2 různých domácností bez ohledu na to, zda byli očkovaní nebo ne.

Vnučka: Babička je velmi společenská

„Babička byla v izolaci více než rok, teď když dostala vakcínu, je z izolace dost unavená a nevidí důvod, proč by se dál měla stranit společnosti,“ vysvětlila pro Daily Mail její vnučka Daisy Hoggová (17). „Je velmi společenská a má hodně přátel. Vzala to docela dobře, vidí na tom tu vtipnou stránku. Myslím, že s kamarády něco popili,“ komentovala Daisy.

„To je moje dvaaosmdesátiletá babička, která dostala pokutu, protože si vyrazila na něčí sedmdesátiny. Domů ji přivezla policie. To je někdo, kým chci být, až mi bude 82 let. Doufám, že si taky budu užívat jako ona v jejím věku,“ napsala posléze Daisy na svůj twitter.

Důchodce někdo udal

„Celá příhoda mi přijde vtipná, mým rodičům taky,“ doplnila vnučka Hoggové. Mluvčí tamní policie uvedl, že dostali hlášení o večírku, který porušuje restrikce. „V neděli 11. dubna kolem deváté večer jsme obdrželi telefonát o party, která porušuje stanovené restrikce. Vyslali jsme hlídku, která večírek rozpustila a sedmi osobám udělila pokutu,“ vysvětlil policejní mluvčí.

Video  „Sputnik V nikdo v Česku neblokuje. Čínská vakcína nyní nemá význam,“ vyvrací Zemanova slova expert  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa