„Kalendář obsahuje snímky dvanácti písní Jaromíra Nohavici, tak jak je vidím já. Kromě fotek tu najdete také texty jeho skladeb. Celý rok 2021 vás bude tedy provázet Jarkova tvorba. Když si ještě u toho pustíte jeho písně, zaručuji neopakovatelný zážitek,“ lákal ke koupi kalendáře Renner.

Koupením kalendáře lidé podpoří rehabilitaci dětí s mozkovou obrnou. „Co jsem pátral, nevím, že by nějaký zpěvák či kapela vytvořila fotografie svých písní,“ říká fotograf k unikátnosti kalendáře.

Nohavica neváhal

Když Nohavicu oslovil, bez váhání souhlasil. Navíc k němu pojal takovou důvěru, že mu nechal volnou ruku, i co se týká výběru skladeb a jejich ztvárnění. „Do krásné, ale nelehké práce jsme se pustili spolu s týmem nadšenců, dobrovolníků,“ uvedl Renner.

Video
Video se připravuje ...

Rennerův charitativní kalendář: Rozezpíval kalendář texty Jarka Nohavici Redakce Blesk

Na focení se velice těšili, a dokonce byli ochotní si občas zajistit i kostýmy do dané scény. „Co se týká kostýmů, asi nejsnadnější úlohu měla pětice chlapů, představující nahé horníky ve sprchách, a to k písni Ostravo,“ usmívá se Boris Renner.

Z kalendáře nemá ani korunu, veškerý výtěžek putuje na rehabilitaci dětí s mozkovou obrnou. Od roku 2018 předal Boris Renner s manželkou Simonou zakladateli rehabilitačního centra ARCADA 250 tisíc. Všechny prostředky byly použity právě na rehabilitaci dětí, které nehradí zdravotní pojišťovny.

Kalendář lze získat na všech pobočkách Ostrava Info, o projektu se dočtete ZDE

Fotogalerie
10 fotografií