Tomáš Klus je známý nejen svými písněmi, ale také necenzurovanou výřečností. Na svém facebookovém profilu se v dlouhém statusu opřel do zpěváka Jaromíra Nohavici„Nikdy jsem se netajil svým obdivem k bardovi Jaromíru Nohavicovi, navždy ve mně bude jako mistr řemesla, veršotepec velikán,“ začal v milém duchu. 

Co se ale začaly rojit jeho mimopoetické názory na svět, těžkl mi poslech jeho díla do té míry, že jsem s ním nakonec úplně seknul. Bohužel mi nejde oddělit umělecká a osobnostní rovina,“ kritizuje Klus jednou tak staršího ostravského zpěváka. 

Klus píše, že dokáže omluvit jeho spolupráci s StB a dokonce i spolčení s Tomiem Okamurou. Trnem v oku mu je ale vyznamenání, které Nohavica obdržel z rukou ruského prezidenta Vladimira Putina, jehož jednání jsou v rozporu se základními lidskými právy. 

K jeho spolupráci s StB jsem byl shovívavý, říkal jsem si, chlapče, v té době jsi nežil, nesuď, sám nevíš, jak by ses zachoval. Pak přišla jeho fotka s obchodníkem s chimérami Tomiem Okamurou. I to jsem byl schopen pochopit, jako podlehnutí antiuprchlickému boomu,“ zamýšlí se Klus.

Co jsem však už sežvýknout nedokázal, bylo jeho přijetí vyznamenání od cara Vladimíra. Od člověka, který byl do té doby v mých očích, i přes drobná klopýtnutí, ikonou a bojovníkem za svobodu projevu, neboť to vnímám jako jednu z rolí písničkářů ve společnosti, bych čekal spíše protest a poukázání na fakt, že imperátorské sklony Vladimíra Putina, toužebně označovaného jako vtělení Spasitele Rusi, jsou v rozporu se základními lidskými právy, s etikou, s budoucností míru,“ popsal zásadní problém s Nohavicou Klus ve svém statusu, ve kterém na závěr dodal, že se nejedná o osobní útok.

Jeho slova se dostala i k samotnému Nohavicovi, který je momentálně uprostřed šňůry koncertních vystoupení po celé České republice. Jsem na šňůře. Teď zrovna 3000 nadšených lidí v Přibyslavi, a co si píše Klus, mi je fakt celkem jedno. On teď hodně filozofuje, a nemá na to,“ napsal v SMS zprávě magazínu Týden. 

VIDEO: Tomáš a Tamara Klusovi ve studiu Blesku: Jak se vypořádali s nevěrou?

Video
Video se připravuje ...

Tomáš a Tamara Klusovi ve studiu Blesku: Jak se vypořádali s nevěrou? David Turek

Fotogalerie
74 fotografií