Těžko bude rodičům vysvětlovat kluk z Českého Těšína, proč ho napadlo půjčit si strýcovu obstarožní audinu. Za jejím volantem uháněl do 20 km vzdáleného Havířova, kde auto hodinu před půlnocí zastavil v křižovatce Národní a Dlouhé třídy přímo na přechodu pro chodce.

Toho si všimli policisté a chtěli řidiče zkontrolovat. Jenže, ten když to zmerčil, dupl na plyn a začala zběsilá honička. Audi projížděla Havířovem, kluk několikrát najel na chodník, několikrát se dostal do protisměru.

Zastavila ho až značka

„Projel Matuškovou ulicí, ze které odbočil vlevo do protisměru na Dlouhou třídu, kde opět najel na chodník ve středovém pásu. Auto tam však narazilo do značky a zůstalo stát nepojízdné,“ řekla pro TV Polar Zlatuše Viačková.

V okamžiku bylo u auta několik policistů s namířenými zbraněmi. Nebezpečného a všehoschopného řidiče vyvlekli za auta a spoutali na zemi. Až v tu chvíli zjistili, že silničním pirátem je dítě!

Z výtečníčka byl řádně cítit alkohol, v autě se navíc válela nedopitá lahev. Zkouška pak prokázala dvě promile! „Případ je nadále v šetření, a to s podezřením na ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci,“ dodala Viačková.