„Ze zavinění dopravní nehody, při které ve středu večer v Českém Těšíně na Karvinsku zemřel cyklista (†85), obvinila policie muže (27). Řidič po nehodě z místa ujel, policie ho ale vypátrala,“ sdělil policejní mluvčí René Černohorský. Policie celou záležitost nadále prověřuje.

Nehoda se stala před 19. hodinou. Řidič vozu BMW jel právě ve směru z Třince. Ze zatím přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde narazil do cyklisty, který jel v protisměru v odbočovacím pruhu. Cyklista utrpěl mnohočetná zranění a na místě zemřel.

 

Auto odstavil

„Po střetu řidič automobilu nezastavil, neposkytl pomoc zraněnému muži a z místa dopravní nehody ujel, přičemž automobil odstavil na ulici Rybářská v Českém Těšíně a utekl,“ uvedl Černohorský.

Ze všech dosud zjištěných skutečností, především z ohledání místa dopravní nehody a vozidla, je podle něj dostatečně odůvodněno, že vůz řídil sedmadvacetiletý muž. Jak řidič auta, tak cyklista jsou z Českého Těšína. Řidič BMW je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci.