Město už nechalo provést vrty hluboké okolo 25 metrů. Oba ukázaly, že vody je v lokalitě málo. „Zhotovitel ve své zprávě došel k závěru, že z dlouhodobého hlediska odběru podzemní vody je uvedená lokalita k umístění zahrádkářské osady nevhodná,“ řekl opavský primátor Tomáš Navrátil (ANO). Město ale s využitím oblasti pro zahrádky počítá i nadále.

Stále doufají

„Stále však dané území zcela nezavrhujeme. Vytipujeme místa v jeho blízkosti vhodné pro další vrty, například u psychiatrické nemocnice, kde je studna, ale i jiná, odkud bychom případně mohli vodu přivést,“ dodal.

Kdyby se ale situace s vodou nedala vyřešit, město začalo hledat i jiné vhodné lokality pro vznik nové kolonie.

Zahrádky i v Krnově

I v Krnově přibudou nové zahrádky, kolonie s 15 parcelami vznikne místo školní zahrady v Petrovické ulici. Pozemek měla mnoho let pronajatý základní škola na Smetanově okruhu, má rozlohu 7780 metrů čtverečních.

Na třetině již zahrádkáři hospodaří, zbytek bude rozdělen na pruhy, jejichž šířka nájemcům umožní vybudovat si zahradní domek.

Výhodou pozemku je jeho dobrá dostupnost z centra města a fakt, že disponuje studnou a množstvím vzrostlých ovocných stromů.

VIDEO: Ředitel ČHMÚ k suchu: Děsí mě, jak se naplňují 10 let staré prognózy.

Video
Video se připravuje ...

Ředitel ČHMÚ k suchu: Děsí mě, jak se naplňují 10 let staré prognózy. Blesk TV