Výbuch na radnici poničil budovu, vysklil okna, ale naštěstí nikoho nezranil. Bomba, která podle informací Blesk.cz zanechala po sobě spoušť i v podobě desítek rozesetých hřebíků, vybuchla kolem 17. hodiny, tedy dávno po úředních hodinách.

Rýmařovští jsou sice z události v šoku, ale že se „něco“ stane, očekávali. Podezřelý je totiž známou firmou. „On sem pravidelně jezdí za rodiči. Naposledy tady byl ve čtvrtek a ztropil tady strašný virvál,“ řekl jeden ze sousedů, který ale odmítl říci své jméno. Stejně jako ostatní lidé, které Blesk.cz oslovil.

Spor o kousek trávy

Podhoubím problému může být letitý spor o malý kousek pozemku mezi dvěma rodinami. Právě rodiče podezřelého chtěli před lety od sousedů koupit malou část zahrady, ale neshodli se a od té doby začalo sousedské peklo.

„Obviňují se navzájem, že jeden na druhého vytahuje brokovnici nebo motorovou pilu. Do toho tenhle mladej, když se napije, a prý bere i drogy, tak je úplně nezvladatelný. Řve tady, provokuje. Vysloveně vyvolává problémy,“ řekl další soused.

Dělal na dole

Právě incident z minulého týdne asi odstartoval nepochopitelné chování muže, který kdysi údajně pracoval jako důlní zámečník na Paskově. Tam mohl přijít do styku právě i s výbušninami.

Už notně pod parou se potkal se synem sousedů, se kterými si on ani jeho rodiče nemohou přijít léta na jméno. Slovní incident musela řešit přivolaná policie. Ta muži sdělila, že vše předá ke správnímu jednání přestupkové komisi na radnici.

A možná v tu chvíli se zrodil v hlavě muže ďábelský plán na pomstu. Patrně si řekl, že když vyhodí radnici do vzduchu, nebude mít co projednávat…

Vyšetřování pokračuje

„Budeme pokračovat v ohledání místa a zajišťování stop pro další odborná vyjádření a expertizy. Máme podezřelou osobu. Prověřujeme její možnou souvislost s explozí a budou konány další procesní úkony,“ řekla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Sestra podezřelého, která v obci pracuje, se nechtěla vyjadřovat, jen lakonicky poznamenala: „Ať si sousedé zametou před vlastním prahem.“ Synův čin odmítl komentovat i jeho otec.

VIDEO: Výbuch domku na Mělnicku: „Za pár minut bych byl mrtvý,“ říká oběť.

Video
Video se připravuje ...

Výbuch domku na Mělnicku: „Za pár minut bych byl mrtvý,“ říká. Martin Přibyl