Scénu jako z hororu zažil vloni 29. března večer ve vilce v Polance nad Odrou živnostník Jan W. (40). Po návratu z dovolené nalezl v přízemí přítelkyni v tratolišti krve s tváří a hlavou rozmašírovanými k nepoznání. Sabině již nebylo pomoci.

Policie záhy zatkla Patrika K. (22), jemuž přátelé z řad narkomanů říkají Ozzy. „Kdybych nebyl na drogách a alkoholu, nikdy bych Sabině neublížil, nechtěl jsem ji zabít. Myslel jsem, že se mi to jen zdá, co jsem provedl,“ plakal na policii.

Ve vazební věznici si měl možnost všechno dobře promyslet a obrátil. „Jsem si vědom, že jsem tento čin nespáchal,“ tvrdil u soudu v závěrečné řeči. To, že by nevraždil, ale zcela vylučuje žalobce David Bartoš. A opírá se o nezvratné důkazy.

„Jeho útok měl jednoznačně likvidační charakter. Osobou útočící byl jednoznačně pan obžalovaný,“ uvedl žalobce. Za absurdní označil Ozzyho verzi, podle níž vraždu prospal, a že vraždil někdo, kdo navlékl na sebe jeho mikinu, kterou mu pak vrátil. Soudce ve čtvrtek rozhodl, že rozsudek padne za týden.

Z Ozzyho je rozčarovaný i jeho obhájce. „Můj klient je noční můrou každého obhájce. Neustále přichází s celou řadou verzí, jak a kdo vraždil. Nikdy jsem však od něj neslyšel nic konkrétního,“ uvedl v závěrečné řeči Ozzyho obhájce Jaromír Parobek. Přesto pro něj požaduje zproštění, protože se Patrik K. cítí nevinen.

Podle žalobce Ozzy po krutém mordu kamarádky z dětství Sabiny vykradl dům jejího přítele, načež vyjel nakupovat oblečení a drogy a několik dnů strávil u automatů. Zfetovaný marihuanou a také pervitinem a opilý měl i vraždit.

Fotogalerie
28 fotografií