Přiznává, že byl před vraždou v domě u Sabiny. „Byla celá vystresovaná. Bezmocná. Ptal jsem se, co se děje. Rozhodla se, že od Jana odejde do Anglie. Začala balit oblečení, elektroniku, šperky, věci do kuchyně,“ řekl dnes u výslechu obžalovaný Patrik K., řečený Ozzy. Pak si prý zakouřil marihuanu a usnul. A to bylo podle něj naposledy, kdy ji viděl živou.

„Když jsem potom vešel do předsíně, uviděl jsem tam tu spoušť. Viděl jsem bezvládnou Sabču ležet na schodišti. Dostal jsem strach, že tam ten vrah ještě někde je. Zpanikařil jsem a utekl,“ pokračoval.

Než však zpanikařil, stačil z domu ukrást 60 tisíc v hotovosti, zlato, mobily a hodinky za dalších 62 tisíc. Policii a záchranku prý nevolal, protože se bál.

VIDEO: K případu se vyjadřuje obhájce obžalovaného Jaromír Parobek.

Myslel jsem, že je to zlý sen

Soudu Ozzy neumí vysvětlit, proč, když našel Sabinu v tratolišti krve s rozbitou hlavou, nepřivolal pomoc. Místo toho se vydal hrát automaty do heren, kupovat pervitin, oblečení a navštívit kamaráda. I když měl podle svých slov Sabinu rád, znal ji od 7 let a její rodina se o něj odmala starala.

„Ze začátku jsem si myslel, že je to jeden špatný sen,“ pronesl před soudem rezignovaně a přiznal, že byl v osudný den pod vlivem pervitinu i marihuany.

Mlátil, řezal i bodal

K brutálnímu útoku došlo letos 29. března. Podle obžaloby měl Patrik K. ubít kamarádku Sabinu. U soudu nyní vyplývají na povrch otřesné detaily. Smrtící zbraní měla být pánvička, nebohou dívku pak ještě podřízl nožem… Důvodem měly být peníze, Patrik K. byl v té době závislý na drogách.

„Útok byl za použití tupého a bodnořezného nástroje směřován výhradně do oblasti hlavy, obličeje a krku. Poškozená umírala v důsledku devastujících poranění maximálně několik desítek minut,“ uvedla mluvčí soudu Lucie Olšarová.

VIDEO: K případu se vyjadřuje mluvčí soudu Lucie Olšarová.

Několik dnů »v rauši«

„Na mrtvou Sabču jsem se nemohl dívat. Do batohu jsem si dal nůž, na pánvičku si nepamatuji. Pak jsem šel,“ líčil a dodal: „Potom jsem byl několik dnů pod vlivem metamfetaminu. Přerůstalo mi to přes hlavu. Několik dnů jsem nespal. Ten stres a všechno. Nedovedu to popsat. Objevil jsem u sebe ty šperky. Měl jsem z toho takový špatný pocit.“

Přesto pak »na oko« truchlil a po celé Ostravě rozhlašoval, že »se jejímu vrahovi pomstí«… Zhruba týden hrál tuto komedii, než si pro něj přišla policie a obvinila ho z vraždy krásné dívky.

„Naléhali na mě, tak jsem si vymyslel, že jsem to udělal, ale jsem si vědom, že bych takového násilí nebyl schopen,“ pokračoval Patrik K. u soudu. A přišel ještě s těžším obviněním: „Potom mě policisté donutili, abych to vzal na sebe. Zlomili mě psychicky a dali mi ránu. Říkali, co mám říct, tak jsem to řekl.“

VIDEO: K případu se vyjadřuje žalobce David Bartoš.

Znalkyně měla velký výstřih a já jsem odpad

Znalkyně Dana Skřontová uvedla, že je Ozzy duševně zdráv. A že nejednal pod vlivem žádné psychické nemoci. „Jeho myšlení bylo zcela v souladu s realitou. Nejednal pod vlivem bludu, ani halucinací,“ konstatovala.

Další znalkyně Helena Kuhlová, známa i z kauzy Kramný říká, že má Ozzy sklon svádět vlastní provinění na druhé. „Soucit mu chybí. Empatii projevuje pouze, pokud to je v jeho prospěch. Jde o nevyváženou osobou s nevyvinutým intelektem, cítí se nemilovaný.“ Pokud prý vraždil, bylo to rozhodně ze zištných důvodů a v náhlém afektu.

„Paní znalkyně měla velký výstřih a její otázky byly dvojsmyslné. Žádné dokazování nemá smysl. Jsem prostě odpad," odpověděl na posudek znalkyně Kuhlové obžalovaný Ozzy. Žádat chce revizní, ústavní posudek. Nesouhlasí, že ho popsala jako »člověka se sklonem k fantazii a představám, který má mimořádný sklon proměnit myšlenky ve skutečnost«.

Vinu svádí na přítele Sabiny

Ubitou Sabinu, která měla obličej znetvořený k nepoznání, našel její přítel Jan. Právě na něho Patrik svádí vinu. Jan byl ale tou dobou v zahraničí. „To bylo proto, aby měl alibi. Někoho si domluvil, když zjistil, že ho chce udat Sabina na policii. Je to lichvář. Falšoval eurobankovky. Obchodovat se steroidy a koksem. I s nějakými smlouvami čachroval, ale tomu jsem nerozuměl,“ snaží se vemluvit soudu.Podle něj Sabina rovněž holdovala pervitinu, který jí i částečně zajišťoval.

VIDEO: Sabinin přítel popsal, jak ji našel mrtvou.

VIDEO: Policie po zhruba týdnu zatkla Patrika K. a soud ho poslal do vazby.

Fotogalerie
20 fotografií