Zastávka výrazně zkrátí pěší cestu do nemocnice. Nejbližší dosavadní zastávka je vzdálená několik set metrů a pro obtížně se pohybující pacienty je cesta do nemocnice složitější. Na nové zastávce je třeba dokončit pouze dopravní značení na komunikaci a s novými jízdními řády, které začnou platit od 10. prosince, bude otevřena. Náklady se vyšplhaly na milion korun.

„Přestože v místě je obtížná doprava kvůli úzkým ulicím, podařilo se nám vybudovat pohodlný ostrůvek pro autobusy. U nemocnice budou zastavovat dvě nově zařazené linky 516 a 518,“ uvedl náměstek primátora Lukáš Raszyk.

Linka 516 bude stát u nemocnice na konci své trasy a město počítá s tím, že ji budou využívat například lidé přijíždějící z jiných měst, kteří tak přijedou k nemocnici z nádraží. Linka 518 bude kolem nemocnice projíždět na začátku své trasy a dopraví klienty z nemocnice například právě na nádraží.

„Město už na přání veřejnosti vybudovalo v okolí hornické nemocnice tři bezplatná parkoviště celkově pro více než 80 aut,“ doplnil Wolf. Za parkoviště město zaplatilo 5,5 milionu korun.

Už loni vzniklo v blízkosti nemocnice 42 parkovacích míst ve Sportovní ulici a dalších 22 stání v další z ulic v blízkosti nemocnice. Poslední parkoviště s 19 místy přibylo letos podél ulice U Bažantnice, a to mezi bytovým domem a budovou nemocnice. Město ještě dalo zpevnit plochu před garážovou osadou, aby tam také mohla zastavit na nutnou dobu auta.