Když se vracela Lucie Adamcová ve středu o půl sedmé domů z práce, nestačila se divit. U sousední vily bylo živo. „Mraky policejních aut, záchranka. Okolo baráku kroužili i v noci,“ říká úřednice, jež v Havlíčkově ulici žije odmala.

Podle některých sousedku Sabinu před tím někdo brutálně umlátil v domě kladivem. „Hodně obyvatel Polanky má obavy z toho, že by se ještě mohlo něco podobného udát,“ bojí se Lucie Adamcová.

Její strach je zřejmě oprávněný. Pod keři u domu, kde k tragédii došlo, totiž leží pytel plný krvavých kusů oblečení! Proto by rádi obyvatelé obce měli v co nejkratším čase jasno, co se ve vile odehrálo. Aby se do jejich duší vrátil klid.

„Je samozřejmě špatně, že chybí informace, my ale s tím nic asi neuděláme,“ dodává sousedka. Podle jiných obyvatel Polanky byla zabitá Sabina ve 4. měsíci těhotenství. Všichni se shodují, že s druhem Janem V. (40) příliš s nikým nekomunikovali.

Policie zatím nic neprozradí

„K věci mohu uvést, že moravskoslezští kriminalisté prověřují zvlášť závažný zločin násilného charakteru. Probíhají úkony k prověřování a trestního řízení. Další informaci sdělíme ihned, jak to bude možné,“ řekl Blesku policista Richard Palát.

Fotogalerie
15 fotografií