„Nefinancoval nás mrtvý Maďar jako Fialovu partaj a ani grázlové z Dozimetru jako Víta Rakušana, a tak jsme museli zmizet a vláda podat návrh na zrušení. Nyní ale můžeme hájit zájmy slušnosti a mlčící většiny naplno. Nu pagadi, Fialo!,“ reagoval na verdikt soudu předseda hnutí Zdeněk Pernica.

Pokuta 126 tisíc

Za narušení kontroverzního představení dostali tehdy členové hnutí od magistrátu pokutu 126 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že však nestihl v zákonné lhůtě rozhodnout o pokutách pro 17 z 25 členů hnutí, byly více než dvě třetiny této částky promlčeny.

Proti představení Naše násilí a vaše násilí, kontroverzní hry chorvatského režiséra Olivera Frljiče, se tehdy postavil i kardinál Duka, který neváhal jít kvůli tomu i do soudních sporů. Pohoršen byl i tehdejší prezident Miloš Zeman. Politici ani policisté zjevné hanobení české státní vlajky neřešili. Divadelníci se odvolávali na svobodu uměleckého projevu.


Kromě Slušných lidí zrušil soud ještě dalších 33 stran a hnutí. Jde například o: Romskou demokratickou stranu, Českou pravici, Komunistickou stranu Česká 21, Evropskou stranu důstojného stáří či Moravskou a Slezskou pirátskou stranu.

VIDEO: Ježíš znásilňující muslimku pohoršil i Zemana. A muž v Ostravě hrozil odpálením.
Video
Video se připravuje ...

Ježíš znásilňující muslimku pohoršil i Zemana. A muž v Ostravě hrozil odpálením Markéta Volfová, Lukáš Červený, redakce Blesk


Fotogalerie
35 fotografií