„Podařilo se nám pro příští rok vysoutěžit nižší cenu plynu, než letos. Přestože dojde ke zvýšení DPH z 10 na 12 % a regulované ceny složky plynu o 38,8 % nezdražujeme!,“ řekl Blesku jednatel společnosti Martin Marták.


Teplo Břeclav dokonce zlevní. Zatímco od 1. ledna 2023 platili obyvatelé v průměru 1 483 Kč/GJ a od července 1 190 Kč/GJ, od ledna 2024 zaplatí v průměru už jen 1 136 Kč/GJ.

Obyvatelé ulice Na Valtické tomu nemohou ani uvěřit. „Jsem na mateřské a sama se starám o svou dceru. Snažím se šetřit, jak se dá, topíme například jen v obýváku. Pokud se nezdraží, ale zlevní, bylo by to skvělé,“ řekla Květa Pernecká (43).


„Vážně nám sníží cenu tepla? Tomu nemůžu ani uvěřit. Jsem v důchodu a pořád šetřím, abych dokázala vyžít, a to jsem celý život pracovala. Konečně pozitivní zpráva,“ přidala se Josefa Kuřilová (73).

V roce 2021 platili v Břeclavi za teplo v průměru 628 Kč/GJ (cca dva tisíce Kč měsíčně u bytu 3+1), o rok později jim NWT zvýšilo cenu na 3 030 Kč/GJ (cca deset deset tisíc Kč měsíčně). Cena od roku 2024 bude už ani ne dvojnásobná než o tři roky dříve (přibližně čtyři tisíce korun měsíčně).

VIDEO: Rozhovor s Petrem Švecem o cenách energií a jejich vývoji.

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s Petrem Švecem o cenách energií a jejich vývoji Reflex.cz

Fotogalerie
5 fotografií