„Rozhodnutí vyhlásit úpadek je v souladu se zákonnou povinností představenstva chovat se jako řádný hospodář v situaci, kdy společnost není schopna nadále splácet své závazky,“ uvedla společnost ve svém tiskovém prohlášení.

NWT uvádí, že tomu předcházela jednání s největšími věřiteli. „Avšak ve lhůtě, kdy měla společnost NWT a.s. povinnost podat insolvenční návrh, se nepodařilo nalézt obchodní řešení, které by úpadkovou situaci mohlo odvrátit,“ vysvětlila mluvčí NWT Michaela Vávrová.

Společnost zaměstnávající cca 200 lidí připouští propouštění. „V rámci reorganizace se společnost bude snažit nalézt pro zaměstnance pozice v divizích, které zůstanou zachovány. Společnost ale také požádala o součinnost Úřad práce při hledání práce pro zaměstnance působící v projektech, které budou utlumeny,“ stojí dále v prohlášení.

NWT jako důvod podání návrhu na úpadek vysvětluje nezbytnou restrukturalizací a zachování životaschopných projektů. „Většina zákazníků nebude nijak dotčena. Se zákazníky, jichž se insolvence dotkne, budeme jednat prostřednictvím obchodních zástupců s cílem nalézt individuální řešení jejich situace,“ přislíbila Vávrová.

VIDEO: Vláda schválila 66 miliard na pomoc s energiemi: Kolik kdo dostane?
Video
Video se připravuje ...

Vláda schválila 66 miliard na pomoc s energiemi: Kolik kdo dostane? ČTK