„Drazí fanoušci kapely TITANIC. S velkou bolestí oznamujeme, že náš zpěvák a kytarista Zdeněk Černý prohrál svůj boj se zákeřnou nemocí. Jsme zdrceni. Zdeňku, kamaráde, odpočívej v pokoji. Nikdy na Tebe nezapomeneme! Tvůj hlas a hudba tu budou na věky,“ napsali jeho spoluhráči z kapely.

Rakovinu neporazil

Zdeněk Černý podstupoval kvůli rakovině náročnou léčbu. Kapela proto letos v červnu zrušila všechny koncerty do konce roku. 

Titanic vznikl na přelomu let 1984 a 1985, patřil podobně jako třeba Kern k tahounům tvrdé muziky, jejichž věhlas záhy přesáhl hranice regionu.

Černý zde působil jako zpěvák od úplného počátku. Po roce 1997 se kapela odmlčela, aby byla v roce 2011 obnovena v původní sestavě. V posledních letech se přidal Martin Škaroupka z Cradle of Filth na bicí.

Právě on zveřejnil dojemnou vzpomnku na parťáka Zdeňka. „Jsem zdrcen. Znali jsme se od mých dětských let, kdy společně s mým tátou (a pár dalšíma muzikantama - Mirkem Horňákem a Jirkou Černým) založili kapelu Titanic. Zdeněk byl úžasný, zábavný a okouzlující člověk. Jeho silná osobnost, skvělé muzikantské nápady a naprosto výjimečný vokál, byly obrovská část úspěchu kapely Titanic,“ napsal Škaroupka.

Poslední rozloučení s frontmanem Titanicu se uskuteční 8. prosince v kostele Církve československé husitské v Brně.

VIDEO: Freddie Mercury – výjimečný zpěvák změnil pohled na hudbu i na nemoc AIDS.

Video
Video se připravuje ...

Freddie Mercury – výjimečný zpěvák změnil pohled na hudbu i na nemoc AIDS Videohub

Fotogalerie
4 fotografie