Starost o postiženou dívku je pro paní Martinu mimořádně náročná, jak po fyzické, tak i psychické stránce. „Žena nevyužívá žádnné sociální služby a veškerou péči své dceři poskytuje sama. Z tohoto důvodu nechodí do zaměstnání a je tak zcela odkázána na sociální dávky,“ uvedla policejní preventistka Lenka Petrželková.

Martina v tíživé situaci zprvu pomoc odmítla s tím, že jiní ji potřebují mnohem víc než ona. Tímto gestem získala sympatie policistů, kteří se rozhodli pro sbírku.

„Vybrané peníze budou použity na zajištění potřeb postižené dívenky, konkrétně na hydraulickou plošinu, která napomahá při manipulaci a přesunu,“ dodala Petrželková.

Další podvod přes bazar

Martinu okradli podvodnici poté, co chtěla na bazarovém portálu prodat dětské botičky. Ozval se neznámý pachatel, který se smyšlenou legendou vytvořil zájem o nabízené zboží. Ženě poslal falešný odkaz k platbě. Poté, co vyplnila údaje k platební kartě, zmizelo z jejího účtu 11 tisíc korun. Tyto peníze byly jediné, s kterými v současné době oběť disponovala.

VIDEO: Policie zveřejnila nahrávku podvodníka.

Video
Video se připravuje ...

Policie zveřejnila nahrávku podvodníka, který láká z lidí peníze. Policie České republiky