Dívka upoutaná na invalidní vozík bydlí v nevyhovujícím domě, který se navíc hroutí. Společně s mámou Vlaďkou (39) jsou proto v kritické situaci. Motorkáři pod vedením Josefa Žáka se jim rozhodli pomoci.

Pomáhají dětem

Sám jsem invalidní důchodce, takže vím, jak je těžké peníze shánět. S manželkou jsme se domluvili, že budeme pomáhat nemocným dětem, jak to bude jen možné. Loni jsme tak pro Šimonka, který trpí lejeunovým syndromem vybrali 67 tisíc korun. Poté jsme se zaměřili na Dominiku,“ uvedl Žák známý v motorkářské komunitě jako Elpaso.

Dívce věnovali výtěžek tomboly. „Podařilo se nám vybrat 92 580 korun. Když jsme pak šek oběma ženám předávali, nikdo nechtěl takovou zubatou sumu. Lidé proto dál přihazovali, až to bylo nakonec rovných 100 tisíc korun,“ potěšilo Žáka.

Máma ji přenáší

Vlaďka s Dominikou žijí v Rakvicích na Břeclavsku v domě, kde přes zárubně neprojede invalidní vozík. Máma tak musí dceru neustále přenášet z místnosti do místnosti. Dříve se o to staral dědeček nemocné dívky, ten už ale zemřel.

V současné době vzniká pro obě ženy nový dům, ale schází na něj finance. Do pomoci Dominice se zapojili například  kapely Wohnout a Doga i zpěvák Ivan Mládek. Pomohli i vinaři zasažení tornádem. Výrazně rodině pomáhá i nadace Cum Spe Hany Hykšové.

VIDEO: Vlaďka (39) s Dominikou (20) potřebují nutně pomoc. Tu se jim snaží poskytnout neziskovka Cum Spe.

Video
Video se připravuje ...

Vlaďka (38) s Dominikou (19) potřebují nutně pomoc. Tu se jim snaží poskytnout neziskovka Cum Spe. Cum Spe/Hana Hykšová