Fotku sdílel i Matěj Hollan, někdejší náměstek, nyní v opozici člen zastupitelstva za Zelené a Žít Brno s podporou Idealistů. „Jen jsem to sdílel. Nevidím na tom nic pohoršujícího, žádné selhání. Vadí mi v politice jiné věci, než jestli se někdo na nějaké akci povzbudí,“ tvrdí politik, který současnou koalici na magistrátu v čele s Vaňkovou permanentně tepe.

Kdo je autorem fotky a zda nejde o fotomontáž, prý neřeší. „Myslím, že za pár dní všechno vyšumí,“ míní Hollan.

Jde o fotomontáž?

Náměstek Kerndl je na dovolené. Na textové zprávy a dotaz Blesk.cz prostřednictvím e-mailu během pondělí nereagoval. Za své kolegy se postavila oblastní organizace ODS Brno-město. „Jedná se o fotomontáž a je to nechutné,“ uveřejnila na facebooku.

Primátorka Vaňková to, že by šlo o pravý snímek, rezolutně odmítla. „Jedná se o fotomontáž a tento styl politického boje považuji za nevhodný a nechutný,“ uvedla primátorka stručně pro CNN Prima NEWS.

V pondělí v Televizních novinách TV Nova ale připustila, že fotka vzniknout mohla. Tvrdila, že si byla jistá, že k situaci, která je na snímku zobrazena, nemohlo nikdy dojít. „Pak mi ale volal kolega a tvrdil, že přibližně před dvěma či třemi lety mohlo k podobné situaci dojít. Nedokážu v tuto chvíli říct, zda k tomu došlo nebo ne,“ popsala Vaňková. 

Uvedla, že fotografie možná mohla být vyfocena v den, kdy se vracela s kolegou v pozdních večerních hodinách ze společenské akce a v centru města se seznámili se skupinou lidí, s nimiž se dali do řeči.

„Přiznávám, a skutečně mě to mrzí, že si z večera nepamatuji všechny podrobnosti. Tuto konkrétní situaci si nevybavuji. Takže nedokáži říct, zda je fotografie pravdivá nebo ne,“ řekla primátorka. Dodala, že neví, jaká látka je na telefonu, pokud je fotografie pravá. Sama prý ve společnosti ale volí pivo, víno, míchané drinky nebo něco s obsahem HHC.

Připustila i možnou rezignaci. „Pokud kolegové z radnice dospějí k názoru, že je důvod, abych kvůli této fotografii případně situaci, kterou jsem popsala rezignovala, tak tak učiním,“ uzavřela s tím, že zatím podle ní není k rezignaci důvod.

VIDEO: Primátorka Brna o výstavbě horkovodu z Dukovan

Video
Video se připravuje ...

Primátorka Vaňková v debatě Blesku: Pro energetickou soběstačnost Brna je horkovod z Dukovan zásadním projektem Mall TV a Blesk TV

Fotogalerie
11 fotografií