Na dalších stranách stavbičky je vidět portýr, který hlídá panelákové schodiště a také vstup do brněnského metra, které je "dočasně mimo provoz". Autory veselých výjevů jsou Aleš Veselý a Lukáš Veselý z ateliéru Malujeme jinak, výzdobu si objednala energetická společnost EG.D.

„Chtěli jsme trafostanici vtisknout ducha městské části, která je typická panelovými domy. Balkon je vyveden realisticky tak, aby byl podobný stovkám dalších balkonů na Vinohradech. Když se člověk podívá z určitého místa, tak mu malba splyne s okolní zástavbou,“ uvedl Lukáš Veselý.

Už to má tradici

Energetická společnost EG.D nechává fasády trafostanic zdobit malbami od roku 2015. První malba na trafostanici v rámci projektu Street Art vznikla v Jihlavě. Od té doby výtvarníci pomalovali různými motivy více než 180 trafostanic na celém území, kde EG.D dodává elektřinu a plyn, tedy v jižních Čechách a na jižní Moravě, částech kraje Zlínského, Olomouckého a na Vysočině.

Letos společnost plánuje vyzdobit několik dalších desítek trafostanic, na řadu teď přijdou ty ve Žďáru nad Sázavou, Boskovicích či Telnici.

VIDEO: V Nuslích na rohu Mojmírovy a Nuselské ulice vznikla nástěnná malba umělce, který si říká ChemiS.

Video
Video se připravuje ...

V Nuslích na rohu Mojmírovy a Nuselské ulice vznikla nástěnná malba umělce, který si říká ChemiS. CNC/David Malík

Fotogalerie
4 fotografie