„Důvody jsou jen a pouze závažná porušování zákonů či neplnění povinností ředitelem. Že je hned devět zákonných důvodů pro odvolání, vyjádřilo svým hlasováním všech pět členů rady města,“ uvedla pro MF Dnes, která na problém upozornila, starostka Michaela Trněná (Čisté Šlapanice).

Alkohol a špatné financování

Podle radních zaměstnanci školy pili alkohol na školních i mimoškolních akcích, po sportovních kurzech nebylo rodičům vyúčtováno 40 tisíc korun. Škola nesprávně hospodařila s energiemi a platila zbytečně přes 100 tisíc korun, panují také nejasnosti při zadávání veřejných zakázek v hodnotě přes 2,2 milionu korun.

Paradoxní přitom ale je, že Česká školní inspekce byla ve škole s tisíci žáky loni na podzim a nic takového nezjistila. „Jako důvodný vyhodnotila pouze podnět týkající se zajištění kvality tělesné výchovy. V ostatních případech se jednalo o neprokazatelné nebo nedůvodné podněty,“ uvedl náměstek ústředního školního inspektora Karel Kovář.


Ředitel školy, část žáků a pedagogů s propuštěním nesouhlasí a vyjadřují mu podporu. Vyhňák uvedl, že výpověď považuje za neplatnou a chce se bránit u soudu. Podle něj při žádné z provedených kontrol nikdo škole neuložil žádná opatření, nařízení či podnět k nápravě.

VIDEO: Žák chtěl zabít učitelku, protože mu sebrala herní konzoli.

Video
Video se připravuje ...

Žák chtěl zabít učitelku, protože mu sebrala herní konzoli. Policie