Případ se stal 11. října loňského roku. Učitelka chtěla oživit výuku. Ve spolupráci s muzeem zorganizovala folklorní den s kroji i vínem. Podle udání měla se studenty víno i pít. Tehdejší ředitel školy se podnětem nezabýval.

Případ se měl stát ve třídě studentů, kterým bylo v té době 16 let. Nejednalo se o nijak uzavřenou akci, ale byla sledována i médii, dokonce i dvěma televizními štáby.

Víno jako rekvizita

„Vyučující uvedla, že studenti měli víno jen jako rekvizitu. Víno nepila ona, ani studenti. Jelikož ale neměla zabezpečeno možné svévolné požití vína žáky, měl se ředitel školy podnětem zabývat. V tomto bodě byla stížnost oprávněná,“ řekl náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

To evidentně mámě dnes již bývalého studenta nestačilo a obrátila se na policii. „Nemohu mluvit ke konkrétnímu případu. Lze jen říci, že se policisté na Břeclavsku zabývají případem podávání alkoholu nezletilým osobám,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Oblíbená a aktivní

Podle současného ředitele školy Petra Hrádka je nařčená učitelka ve škole značně oblíbená. „Pořádá nejrůznější aktivity, je hodně aktivní a dokázala si vybudovat velmi dobrý vztah ke studentům. Alkohol s nimi určitě nepila,“ je přesvědčen ředitel.

Podle zjištění Blesk.cz studoval syn oznamovatelky na gymnáziu v Kloboukách naposled v minulém školním roce. Proč ze školy odešel, nevysvětlil. Udání na učitelku došlo v lednu letošního roku, tři měsíce po události a v době, když již nebyl studentem školy.

VIDEO: Ve strážnickém skanzenu předvádějí tradiční podzimní zvyky.

Video
Video se připravuje ...

Ve strážnickém skanzenu předvádějí tradiční podzimní zvyky. Hynek Zdeněk