V městské části Královo Pole by Brno rádo vybudovalo základní školu pro 540 žáků a školku pro 125 dětí. „Odhadované náklady jsou 880 milionů korun,“ řekla radní pro školství Irena Matonohová (STAN). Za další desítky milionů je v plánu stavba školky pro 100 dětí v Maloměřicích a Obřanech.

Radní dnes souhlasili se zpracováním investičního záměru na vybudování škol. Proto jsou náklady pouze hrubým odhadem a mohou se změnit.

„Dostatečná kapacita mateřských škol je jednou z podmínek pro rozvoj městských čtvrtí. Brno se snaží kapacitní problémy řešit v předstihnu, nebo zajistit, aby ani nevznikly. Proto jsme dnes souhlasili se zpracováním investičních záměrů, jež mohou v budoucnu rozvoj usnadnit," řekla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

Tisíce nových Brňanů

V Králově Poli se chystá stavba 211 rodinných domů a 485 bytů v lokalitě Sadová. Základní škola a školka tak bude reakcí na odhadovaný nárůst obyvatel téměř o sedm tisíc. Je v plánu základní škola s 18 třídami pro 540 žáků a školka s pěti třídami pro 125 dětí. V Maloměřicích a Obřanech školka nabídne 100 míst.

Brno zřizuje 140 školek, do kterých chodí asi 11,5 tisíce dětí, a kolem 70 základních škol, které navštěvuje přes 32 tisíc žáků.

VIDEO: Prázdniny v roce 2023. Kdy čekají právě vaše děti?

Video
Video se připravuje ...

Prázdniny v roce 2023. Kdy čekají právě vaše děti? Videohub