Obří laguna se utvořila v Hradecké ulici před křížením s mostem v ulici Sportovní ve směru na Ivančice. Při příjezdu ze Žabovřesk nebylo možné most pod Sportovní ulicí podjet.

Video
Video se připravuje ...

Vytrvalý déšť zastavil dopravu v Brně. V Hradecké ulici se vytvořila laguna, Policie ČR

„Prosíme řidiče, aby byli opatrní a všímali si pokynů hlídek,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Komunikace je nyní s opatrností průjezdná jedním pruhem. Místo se dá objet přes Palackého ulici.

Policisté řeší od rána desítky nehod. „Od půlnoci do 15.30 hodin jich evidujeme 61. Naštěstí se všechny obešly bez zranění. Největší nárůst nastal po deváté hodině," řekl mluvčí policie Petr Vala.

Výstraha před deštěm

V platnosti je výstraha meteorologů před vydatným deštěm, a to především v západní části kraje. Meteorologové upozorňují na možnost zvýšeného odtoku vody z krajiny a průtoku vody přes komunikace, také na sníženou viditelnost a riziko akvaplaningu.

„Za deště je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst,“ upozornili. Na některých říčních profilech je také podle nich možnost, že se dostanou na první, tedy nejnižší povodňový stupeň.

Jaké bude počasí? Sledujte radar Blesku
Fotogalerie
7 fotografií