Divadlo Bolka Polívky nyní sídlí v městském domě na Jakubském náměstí, střecha sálu však potřebuje opravu. Kvůli tomu hledá město pro divadlo náhradní prostor. „Jeho přesun do sálu B. Bakaly je skoro jistý, snad se podaří technické problémy dořešit co nejdřív,“ napsala na svém facebookovém profilu primátorka Brna Markéta Vaňková.

Sál Břetislava Bakaly je napojený na moderní topení a vzduchotechniku, má také nové osvětlení. Je ale třeba nutné vyřešit lepší zatemnění oken. Divadlo by mohlo využívat dosud prázdný sál, ve kterém je 300 polstrovaných sedaček, stejně jako přilehlé prostory foyer, menší sál a kancelář.

Bolek Polívka (73) možnost využívat Sál Břetislava Bakaly vítá. „Pokud se podaří zvládnout stavebně-technické úpravy, prostory by nám vyhovovaly," sdělil.

Bílý dům je někdejší administrativní budova městského výboru KSČ ze 70. let. Nyní z větší části slouží jako poliklinika. Její součástí je také Sál Břetislava Bakaly.

Video
Video se připravuje ...

Primátorka Brna Markéta Vaňková k přesunu Divadla Bolka Polívky na nové působiště. Jiří Nováček

S Národním se nedohodli

Magistrát Brna ještě před týdnem uvažoval vedle přesunu do Bakalova sálu o možnosti, že by Polívka sdílel s Národním divadlem Brno (NdB) budovu Reduty. Umělecké soubory ale nenašly společnou řeč. Reduta možná najde jiné využití.

„Na současnou úroveň, úspěchy a renomé všech souborů NdB jsem velmi hrdá, což ovšem nevylučuje kreativnější využití Reduty. I to jsme s panem ředitelem Glaserem probrali a jsem ráda, že se naše představy pokusí uvést v život,“ dodala Vaňková.

Fotogalerie
17 fotografií