Železničáři zmodernizují stanici v Králově Poli příští rok, tedy dříve než hlavní nádraží. 

Železniční stanice v Králově Poli je více než 70 let stará. Nádražní budova bude zbourána, místo ní vznikne nový dvoupodlažní objekt, který bude bezbariérový. Nabídne lepší zázemí pro cestující, včetně služeb.

 

Vybudována budou i nová zastřešená nástupiště s bezbariérovým přístupem. Součástí oprav je také rekonstrukce kolejiště v celém úseku z Brna-Maloměřic až do Kuřimi.

Video
Video se připravuje ...

Nová lávka a delší podchod: Železničáři zmodernizují stanici v Králově Poli ještě před proměnou hlavního nádraží. Markéta Malá

Kromě výměny kolejí a rekonstrukce budovy bude vybudován nový informační a orientační systém a zabezpečovací zařízení. Prodloužen bude také podchod, který k nádraží vede. Nově bude postavena lávka k ulici Myslínova.

„Město plánuje navazující lávku přes Ponávku do ulice Myslínova, což je samostatná stavba, avšak se stejným termínem dokončení,“ vysvětlila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Nádraží se neuzavře

Cílem rekonstrukce je zvýšit bezpečnost cestujících a také zkrátit jízdní doby spojů v úseku Maloměřice – Královo Pole. Během oprav by mělo být nádraží v provozu, odhadovaná cena je 17,5 milionu korun. 

„Správa železnic jako hlavní investor zajistí prodloužení podchodu a město uhradí náklady s tím spojené,“ uvedla Vaňková.

Fotogalerie
14 fotografií