Milan pracoval léta ve firmě JANEK v Rožnově pod Radhoštěm. Tam šijí především pánské košile, ale i dámské halenky. Byl ekonomickým a výrobním ředitelem. „Je to velká tragédie. I pro naši firmu. Zemřela i jeho vnučka a dcera je stále v nemocnici,“ řekl jeden ze zaměstnanců. „Já se k tomu vyjadřovat nebudu,“ uvedl jednatel firmy Alois Holiš.

Podle dostupných informací jel Milan na jižní Moravu, kde má rodina hájovnu už několik generací. Žil v ní už jeho praděda. „Jel tam na prodloužený víkend,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Rodinu zachraňoval

Chtěl tam patrně oslavit s rodinou i své 65. narozeniny. V hájence bylo v době tornáda pět lidí. Kromě něj i jeho dcera, její dvě malé holčičky a vnuk od syna. Nemilosrdné tornádo strhlo střechu, část se zřítila a rodinu, která se v osudný okamžik nacházela v podkroví, zavalila.

Video
Video se připravuje ...

Obraz zkázy: Takhle tornádo zdevastovalo čtvrť Bažantnice v Hodoníně. pro Blesk.cz - Pavel Šilt

„Vlezl jsem nahoru po zborceném schodišti. Byl tam zasypaný starší pán a kousek vedle něj byl pod troskami malý kluk,“ řekl serveru Novinky.cz náhodný svědek a zachránce Bronislav Ševela (57). Tomu se společně s hasiči podařilo malého chlapce vyhrabat a odvézt do nemocnice.

„Nevím, jestli jsem nemohl zachránit i toho staršího pána. Dělal jsem úplné maximum. Moc mě to mrzí,“ dodal zarmouceně Ševela.

Milan bohužel zemřel pod sutinami. Jeho dcera Eliška, která statečně chránila děti vlastním tělem, je těžce zraněná. Vnučka (†2) zemřela v nemocnici v Brně. Vyhrabaný chlapeček a jeho sestřenička mají naštěstí jen lehká zranění.

Tragická bilance jihomoravského tornáda:

*Milan P. (†64) a jeho vnučka (†2) zemřeli v hájence u hodonínského Pánova

* Jan S. (†72) vinař z Moravské Nové Vsi. Zabily jej letící trosky, nestihl se schovat do sklepa

* Těhotná Martina (†33), dcera muzikanta Františka Cmara z kapely Mloci, zemřela v Lužicích u Hodonína.

*Spisovatelka Pavla H. (†31) -  tornádo ji zastihlo v autě

*Profesorka Gymnázia, obchodní akademie a jazykové školy v Hodoníně Marie M.

Fotogalerie
48 fotografií