Nebrněnští řidiči vymysleli fintu, jak se vyhnout placení za parkování. „Ve vnitroblocích, kde byli místní řadu let zvyklí parkovat a takřka vždy našli místo, se najednou začala ve velké míře objevovat cizí auta,“ řekl radní Brno-střed Jan Mandát a dodal, že vnitrobloky nespadají do systému rezidentního parkování.

 

Poplatek 200 korun

Vjezd do vnitrobloků je proto nově regulován v části Brno-střed celkem v osmi lokalitách.Týká se to například objektů v ulicích Nové sady, Grohova, Čápkova, Rybářská, Veletržní nebo Křídlovická.

Parkovat ve vnitrobloku bude umožněno pouze rezidentům a abonentům z domů k vnitrobloku přiléhajících, kteří si vyřídí povolení. Je také omezen čas na vjezd pro zásobování, a to od 6 do 12 hodin.

Administrativní poplatek za vyřízení oprávnění je 200 Kč. „Oprávnění k vjezdu se nevylučuje s parkovacím oprávněním. Rezidenti, kterých se regulace vnitrobloku týká, mohou mít obě oprávnění, nebo jen jedno z nich. Pokud by nevyužili možnost vjet do vnitrobloku, vjezdové oprávnění si vyřizovat nemusí,“ doplnil Pavel Pospíšek z Magistrátu města Brna.

 

Speciální aplikace

K prověření vozidel pomůže speciální aplikace v tabletu. Díky registrační značce bude možné zjistit, jestli smí auto na konkrétní adrese do vnitrobloku vjíždět. „V první fázi budeme občany pouze upozorňovat, později přistoupíme ke spolupráci s policií a budeme je přivolávat, aby hříšníkům udělili pokuty,“ upřesnil Mandát.

VIDEO: Unikátní způsob, jak vyřešit nedostatek parkovacích míst, našli v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Unikátní způsob, jak vyřešit nedostatek parkovacích míst, našli v Brně Hynek Zdeněk, blesk.cz

Fotogalerie
7 fotografií