„Jednalo se o těžké poranění dolní končetiny. Na místo vyrazil vrtulník, dvě pozemní posádky a inspektor provozu. Zdravotníci malému pacientovi poskytli komplexní péči včetně kyslíkové terapie a léků na tišení bolesti. Nohu zafixovali a hocha uložili do vakuové matrace,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Útěcha pro děti

Malý pacient se podle všech zúčastněných choval až nezvykle srdnatě a statečně vzhledem ke svému věku. Jak se nyní záchranáři dozvěděli, velkou zásluhu na tom zřejmě měl plyšový pes Defík, kterého chlapci darovali.

„Plyšový pejsek záchranář byl pro Filípka velkou oporou, opravdu mu moc pomohl. Děkujeme za to, jak se záchranáři o našeho synka postarali,“ poděkoval nyní tatínek zraněného chlapce.

Záchranářům tím udělal velkou radost. „Defíka s sebou v sanitkách vozíme právě proto, aby byl dětem útěchou, když musí prožívat nepříjemné chvíle. Filípkovi přejeme brzké zotavení a posíláme velký palec nahoru za to, jak byl statečný,“ dodala Bothová.

VIDEO: Jihomoravská záchranka je připravena zasáhnout nejen v těžko přístupném terénu, ale i u nehod, kde je vyšší počet zraněných. Pořídila si kvůli tomu velkokapacitní sanitku.
Video
Video se připravuje ...

Jihomoravská záchranka má dvě speciální sanitky Hynek Zdeněk, blesk.cz