Jundrov odhalil zmizení peněz z účtu v roce 2019. Městská část se 4000 obyvateli má roční rozpočet kolem 35 milionů, chybějící částka tak činila takřka čtvrtinu. Radnice si proto bezúročně půjčila od města šest milionů korun k pokrytí investic s příslibem, že peníze vrátí do tří let.

První dvoumilionovou splátku Jundrov poslal loni, další dva miliony letos na začátku roku. Poslední dva miliony měl splatit příští rok, nyní ale požádal o mimořádnou splátku.

Obviněná prodala majetek

Z dokumentů ze zastupitelstva vyplývá, že Jundrov letos obdržel 4,5 milionu korun z prodeje nemovitosti jako částečnou náhradu vzniklé škody ze strany obviněné bývalé účetní. Všech 44 přítomných zastupitelů schválilo, že poslední splátka se uskuteční letos do konce dubna, čímž bude půjčka splacená.

V případu podle starostky Jundrova Ivany Fajnorové (SZ) zatím nebyl soud. Policie už ale ženu obvinila. „Viníme ji z podvodu. Podle vyšetřovatele státní zástupce již podal obžalobu,“ uvedl Bohumil Malášek. Ženě s ohledem na výši škody hrozí až deset let za mřížemi.

VIDEO: Schillerová o schodku 367 miliard za rok 2020: Umím s tím žít, koronavirus zamíchal kartami všem.

Video
Video se připravuje ...

Schillerová o schodku 367 miliard za rok 2020: Umím s tím žít, koronavirus zamíchal kartami všem Twitter - A. Schillerová