Život se Barboře, jejímu manželovi a Patrikovi na dlouho dobu změnil. „Byl to jeden z těch telefonátů, který nechce nikdy žádný rodič slyšet. Hovor ze školy, že syn měl nehodu a zavolali mu sanitku, ať ihned dojedu,“ svěřila se mladá žena.

Naštěstí pracovala jen tři ulice od školy. I tak ji i s manželem čekal hodně nepříjemný obrázek. „Ošklivě zlomená horní čelist, zlomená celá horní řada vrchních zubů, část spodních, hnutá krční páteř. Vteřinová nepozornost stála syna doživotní útrapy se zuby,“ popisuje první pocity.

Perfektní přístup záchranky

Znojemští záchranáři ale prokázali, že jsou profíky na svém místě. „Kolektiv ZZS mě ihned seznámil se situací a naprosto uklidňujícím hlasem mne, třesoucí se matku, informoval, že jedeme rovnou do Brna na specializované oddělení. Celou cestu syna bedlivě sledovali, nespustili ho z očí a uklidňovali,“ popsala Barbora nekonečnou cestu do brněnské nemocnice.

Proč se rozhodla zdravotníkům poděkovat s více než třicetiměsíčním zpožděním? Důvod je zřejmý. „Nyní sice má syn zoubky jako noty na buben, ale počínaje dneškem začíná jeho dlouhodobá cesta k opravě a opět hollywoodskému úsměvu. Děkuji za celou svoji rodinu z celého mého srdce, jste naši hrdinové," napsala Barbora.

„A my jsme vděční za tak dojemnou zpětnou vazbu, na poděkování není nikdy pozdě. Našemu malému pacientovi přejeme, aby už jeho životní cestu lemovaly jen samé radosti a žádné útrapy,“ odpověděla na slova chvály mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

VIDEO: Záchranáři učili děti první pomoci.