V Brně vedení zahrady připravilo komentované krmení levhartů, vari černobílých, pásovců štětinatých a bizonů. Ideální počasí se sluníčkem se podepsalo pod velký zájem příchozích, v drtivé většině rodin s dětmi. „Svítilo slunce, nefoukal žádný vítr. Teplota se pohybovala kolem šesti stupňů,“ liboval si mluvčí zařízení Michal Vaňáč.

Dvojice levhartic cejlonských bedlivě zkoumala hned dva dárky. „Novou hamaku, tedy houpací síť. Z papírových krabic dostali také ovečku, na které byla reálná vlna. Bylo to pro zábavu a zpestření,“ upozornil mluvčí.

Komentované krmení pokračovalo u vari černobílých, pásovců štětinatých a bizonů. Zvířata dostala dárky v podobě jídla nebo věcí, se kterými si mohou hrát a zabavit se. Díky spolupráci zoo s organizací Velvet Smile přišly i postižené děti a doprovodili je jejich rodinní příslušníci. „Je pro ně vždy připravené pohoštění, cukroví a dárky,“ poznamenal Vaňáč.

Video
Video se připravuje ...

Levharti v brněnské zoo dostali na Vánoce netradiční dárek. TV Blesk Zdeněk Matyáš

Brněnská zoo je otevřená každý den od 9. do16.hodin, na Silvestra jen do 14. hodin. Loni na Mniší hoře zaznamenali rekordní návštěvnost 330 tisíc milovníků fauny.

Netradiční dárky připravily pro šimpanzy v Hodoníně děti z kroužku Sovička. Z domu přinesly sušené ovoce a oříšky, které vložily do krabic a zabalily do vánočního papíru. Komentované krmení pak čekalo na příchozí u výběhu lvů a tygrů.

Fotogalerie
13 fotografií