Dobrovolníci Simona Blahušová a Pavel Berka kývli na nabídku dvou tetovacích studií a po prohlídce Muchových plakátů si vybrali dva motivy, které ozdobí jejich předloktí, respektive lýtka. „Vybrala jsem si Petrklíč, padl mi do oka. Obětuji na něj celé předloktí. Muchu mám ráda, plánovala jsem něco. Nabídka studia mi přišla vhod,“ prozradila Blesku třiadvacetiletá dívka, jejíž tělo už zdobí pět jiných tetování.

Úkolu přenést motiv z nákresu na kůži se ujala Katie z brněnského studia Revolt.ink Tattoo Atelier. Druhý dobrovolník Pavel zvolil motiv s názvem Květiny. Tatéři Ondra „Prales“ a Vojta Krchňák si i přes šest hodin trvající pečlivou práci libovali. Slavný malíř jim sedl. „Mucha není náročný. Jeho plakáty mají jednoduché čisté linky, jednoduché barvy. Příjemná práce,“ svěřil se Vojta.


Simona i Pavel si musejí ještě chvíli počkat, než se veřejně pochlubí dokončeným uměním na svých končetinách. Jejich lýtka, respektive paži přikryje speciální fólie, aby se barva do kůže zatáhla a také se zamezilo infekci.

Brněnské výstaviště bude za necelý měsíc znovu patřit vyznavačům tetování. Akce mezi plátny Slovanské epopeje měla podpořit nejen samotnou výstavu, ale i přehlídku Tattoo Grand Prix Brno, která proběhne 20. a 21. října v pavilonu A1.

„Akce má zároveň propojit dva umělecké světy a bourat zaběhnuté představy o tom, co tetování je a kdo jej nosí. Ukazuje tetování jako samostatnou uměleckou disciplínu, která si bere inspiraci v mnoha uměleckých směrech a autorech,“ poznamenal spoluorganizátor festivalu Tattoo Grand Prix Brno Ondřej Honel.

Fotogalerie
15 fotografií