Rozlehlou botanickou zahradu obsadily desítky policistů, kteří pročesávají nepřehledný terén. Zpočátku podporoval pátrání i vrtulník. „Pátráme po pachateli závažného násilného trestného činu. Pátrání se zaměřuje na celé centrum města,“ řekla Blesk.cz mluvčí brněnské policie Andrea Straková s tím, že více k případu říci v současnosti nemůže. Policisté v nočních hodinách pročesávali zejména okolí třídy Generála Píky.

Vše nasvědčuje tomu, že po ohledání místa činu a těla policisté usoudili, že pachatel musí být potřísněn krví. Následně na to upozornili například řidiče městské hromadné dopravy. Vyplývá z toho, že zavražděná žena byla zřejmě ubita nebo ubodána.

Video
Video se připravuje ...

Vražda v brněnském parku Jiří Nováček

Informace ohledně totožnosti ženy nejsou známy. Vzhledem k místu nálezu se spekuluje o tom, že obět by mohla být studentkou univerzity – do botanické zahrady mají přístup zejména posluchači Mendelovy univerzity. Proč se žena či dívka ale stala obětí vraždy a jaký má vztah k vrahovi, není jasné. Některé neověřené zdroje naznačují, že žena byla před smrtí znásilněna.

Video
Video se připravuje ...

Vražda v brněnském parku Jiří Nováček

Arboretum je přehrazeno policejními páskami, vstup do okolí je vyloučený. V parku pracují detektivové v civilu, psovodi i uniformovaní policisté.

Video
Video se připravuje ...

Vražda v brněnském parku Jiří Nováček

Fotogalerie
9 fotografií