„Cítil jsem obrovskou potřebu nabídnout našim divákům něco pozitivního. Svět kolem nás poslední dobou nedává moc příležitostí ke smíchu, takže jsem se rozhodl vzít na sebe tento nelehký úkol,“ přiznal Glaser.

Místo Donutila Kuzník

Ještě těžší situaci přitom zřejmě zažije herec Viktor Kuzník, který ztvární titulní roli sarkastického a věčně hladového sluhy Truffaldina. Uvědomuje si totiž, že jeho projev lidé budou chtě nechtě porovnávat se skvělou interpretací této postavy v podaní Miroslava Donutila. Tu hrál neskutečných 22 sezón!

„Není to pro mne snadný úkol vytvořit nového Truffaldina a splnit všechna divácká očekávání. Věřím, že se nám podařilo vytvořit postavu i inscenaci odlišnou a bavit nebude jen Truffaldino, ale i všechny ostatní figury,“ doufá čerstvý držitel Ceny Thálie pro činoherce do 33 let.


Komedie pojednává o obchodníkovi Pantalone di Bisognosimu a jeho dceři, kterou právě zasnoubil se synem doktora Lombardiho. Mladému páru se záhy zhroutí svět, když se ukáže, že původní bohatý snoubenec dívky není mrtev, jak si všichni mysleli.

Právě přijel do Benátek se sluhou Truffaldinem a hodlá se oženit. Jeho totožnost je však podezřelá, neboť se více než o dívku zajímá o to, jak získat peníze a čas. Navíc stále zapomíná, že i sluha se musí někdy najíst. Zoufale hladový Truffaldino se pod příslibem oběda proto nechá najmout dalším pánem – tajnůstkářem prudké povahy.


Brněnské Národní divadlo klade velký důraz na dokonalé dobové a přitom humorně pojaté kostýmy a paruky. Představení přitom není v moravské metropoli novinkou, na jeho prkna se vrací po 32 letech a poprvé ji uvedlo už dokonce v roce 1926.


VIDEO: Koncertní mistr Národního divadla v Brně Josef Klíč (47) se svým violoncellem z roku 1921. 

Video
Video se připravuje ...

Koncertní mistr Národního divadla v Brně Josef Klíč (47) se svým violoncellem z roku 1921. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
17 fotografií