Kdo Sluhu dvou pánů za 22 let, co se hraje, nestihl, má smůlu. Truffaldino v podání Miroslava Donutila (65) dostal červenou kartu. A to i přesto, že přináší do pokladnice zlaté kapličky každý večer statisíce! Co tomu herec říká? „To se musíte obrátit na šéfa činohry Daniela Špinara a ředitele Národního divadla Jana Buriana,“ odkázal nás na vrchnost.

Vedení divadla vysvětluje ekonomickou sebevraždu dost bizarně. „Dědicové autorských práv respektují přání nedávno zesnulého režiséra Ivana Rajmonta ukončit inscenaci v nejvyšší formě a za neopadávajícího zájmu publika,“ řekl Blesku mluvčí ND Tomáš Staněk. „Národní divadlo věnuje rekordní šestisté repríze v prosinci mimořádnou péči,“ dodal s tím, že slavnostní večer bude věnován charitě. Vstupenky budou v prodeji od 1. srpna 2016.

Ani zřizovatel Národního divadla, ministerstvo kultury, s tím nehne: „Do programové skladby příspěvkové organizace – zde tedy Národního divadla – nemá ministerstvo žádnou pravomoc či možnost zasahovat,“ sdělila Blesku mluvčí Simona Cigánková. Pokud by tedy ministr Daniel Herman (53, KDU-ČSL) chtěl příští rok zajít na Sluhu dvou pánů, může si o něm i on nechat jen zdát!

Fotogalerie
5 fotografií