Hlavními tématy bude pokračující digitalizace průmyslu, energetické úspory, udržitelnost i autonomní doprava. Vystavující firmy se zaměřili také na energetiku a udržitelnost. Nejvíce zastoupeným oborem na veletrhu tradičně budou obráběcí a tvářecí stroje.

Větší prostor letos dostane autonomní přeprava, které pořadatelé vyčlenili pavilon Y, návštěvníci budou mít možnost projet se autonomním autobusem Aurrigo, v areálu se bude pohybovat i autonomní doručovací robot od firmy BringAuto.

Obnova Ukrajiny

Součástí doprovodného programu jsou konference i semináře. Jednou z nejsilněji obsazených je středeční Fórum aditivní výroby, které se bude věnovat 3D tisku v průmyslu, k podpoře poválečné obnovy Ukrajiny slouží akce Contact Ukrajine, která po dobu veletrhu zprostředkovává jednání se zástupci šesti ukrajinských regionů.

Na pátek, který se obvykle těší nejmenšímu zájmu návštěvníků, pořadatelé naplánovali konferenci IndusTry, jejímž cílem je ukázat žákům základních a studentům středních škol moderní stránku tuzemského průmyslu.

Vrací se dřevo

Souběžně s Mezinárodním strojírenským veletrhem se budou konat veletrhy Transport a logistika a Envitech. Po šesti letech se vrací i veletrh pro dřevozpracující a nábytkářský průmysl Woodtec, který byl naposledy v roce 2017, v dalších letech by se měl konat samostatně.

Stejně jako v minulém roce akce potrvá čtyři dny, dřívější praxí bylo pět dní. Společnost Veletrhy Brno k tomuto rozhodnutí dospěla po společné domluvě s firmami.

VIDEO: Stavební veletrh v Brně představil, jak se dá bydlet na malé ploše.

Video
Video se připravuje ...

Stavební veletrh v Brně představil, jak se dá bydlet na malé ploše. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
8 fotografií