Jak myšlenka Zombie Walk Brno vznikla? „Zažil jsem podobný pochod v Hradci Králové, a říkal jsem si, že by se podobná akce měla konat i Brně. Čím jsme například jiní? Pochod se koná večer. Většina podobných akcí je ve dne. Ale to není tak stylové,“ myslí si organizátor Ondřej Poustecký.

Video
Video se připravuje ...

Spousta krve, slizu, a mrtvolně bílých obličejů na Zombie Walk Brno. mm

Také děti jako zombie

Brňané v kostýmech zombií z filmů, seriálů, videoher a knih při své cestě moravskou metropolí potkali oživlé mrtvoly několika armádních jednotek, které se je pokusily zastavit. „Vyrazili jsme v 7 hodin večer z Moravského náměstí směrem na Malinovského, pak po Josefské na ulici Masarykovu a na náměstí svobody,“ říká Poustecký.

Zombie Walk se neskládal jen ze samotného pochodu, ale během dne se konala řada doprovodných soutěží a her pro děti. „Jednalo se o různé vědomostní a jiné soutěže ve stylu táborových her. Malovalo se na obličej, děti byly zamaskovány jako zombie,“ popisuje organizátor.

Výtěžek na dobrou věc

V tomto roce jde výtěžek na dobrou věc. „Chceme podpořit dětský nadační fond Krtek. Nechceme dávat odměny nám organizátorům, my to děláme jako dobrovolníci. My jsme byli doposud neziskovou akcí, ale myslíme si, že letos poprvé dokážeme vygenerovat nějaký zisk a rozhodli jsme se tedy dát výtěžek na dobrou věc,“ říká Poustecký.

Nadační fond dětské onkologie KRTEK podporuje od roku 1999 práci lékařů a zdravotníků Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno a je její neoddělitelnou součástí. Jeho hlavní prioritou je zkvalitnění a zpříjemnění pobytu dětí v nemocnici, péče v průběhu trvání celé léčby a pomoc při vyrovnávání se s jejími následky. Zajišťuje dovybavení pracovišť Kliniky dětské onkologie, přispívá na výzkum, vzdělávání lékařů a zdravotnického personálu. Vytváří také projekty zaměřené na pomoc jednotlivým hospitalizovaným dětem i dětem, které již aktivní léčbu ukončily.

Fotogalerie
9 fotografií