Slatina si už loni nechala zpracovat projektovou dokumentaci na výstavbu pěti parkovišť u bytových domů v Tilhonově a Vlnité ulici. Stavba dvou parkovišť už započala, zbylá tři jsou v plánu. „Parkoviště u bytového domu v Tilhonově ulici nabídne 14 kolmých stání pro osobní vozidla a u bytového domu ve Vlnité ulici 15 kolmých stání,“ uvedl slatinský místostarosta Petr Semrád.

Součástí prací jsou i stavební úpravy a výsadba stromů a keřů. Většinu pokryje dotace z města. „Dostali jsme dva miliony korun, půl milionu na to dá městská část z vlastního rozpočtu,“ dodal Semrád. Dalších až 40 míst vznikne na třech nových plánovaných parkovištích, která budou stát několik milionů korun.

Kromě toho si městská část vypracuje studii na další možné lokality, kde by prostor pro auta mohl vzniknout. „Ve Slatině žijí lidé na sídlištích a poptávka po parkovištích je velká. Večer se někde nedá zaparkovat a lidé nechávají auto, kde se dá,“ dodal Semrád. Městská část ročně hospodaří s rozpočtem kolem 60 milionů korun.

VIDEO: Podívejte se, jak se dá taky parkovat. Němec pokořil světový rekord v rychloparkování.

Video
Video se připravuje ...

Němec pokořil světový rekord v rychloparkování Youtube.com